Det finnes mange måter å reise på, men en måte de færreste av oss tenker på, er å faktisk seile. Det enkleste nå om dagen er jo tross alt å reise med fly. Det er kjapt og enkelt og trygt, og man kan komme seg rundt til de aller fleste stedene i verden. Det å seile vil derimot gi en helt annen opplevelse og er en mye mer spennende reisemåte. Selve reisen blir en del av opplevelsen, og ikke bare det å komme frem til målet. Det er turen til og fra som vil gi mange nye inntrykk og opplevelser og minner for livet.

bat-seiling

Innen en jordomseiling skal settes i gang, er det mange ting å tenke gjennom. Det er tidkrevende, men det er lurt å gjøre arbeid i forkant, slik at turen er sikret å bli en god opplevelse. Før turen er det lurt å sjekke opp:

  • visakrav eller innreisetillatelse til forskjellige land
  • utgangsdato på pass
  • båttillatelse til forskjellige land

Dette er bare begynnelsen av planleggingsfasen. Det å forsikre seg om at man kan reise inn til et land, er utrolig viktig. Det er ulike regler rundt dette, og noen land har strengere krav enn andre. Derfor er det lurt å ha orden på dette i forkant av reisen. Den neste delen av planleggingen bør handle om det å bestemme hvor reisen skal gå. Det er mange land å reise til, og her spiller reisetiden inn. Det er lurt å legge en plan på hvor lenge reisen skal vare. Det er forskjell på hvor mange land man rekker å se i løpet av én måneds reisetid og tre måneders reisetid. Undersøk reisemålene grundig og les gjerne andres tips. Det vil være enklere å holde seg til en plan når den er satt på forhånd.

En annen planleggingsbit er det å finne ut hva slags seilbåt man skal bruke til turen. Det er mange måter å skaffe seg en seilbåt på også. Det kan være at det er aktuelt å kjøpe en seilbåt før turen, men det kan være at det er aktuelt å leie en også.