Når det lir mot vår og sommer er det mange som gleder seg til å dra ut på sjøen eller havet med båten. Båten har kanskje stått på land hele vinteren og bare ventet på å få komme ut på bølgene igjen. Hvis det er snakk om en snekke laget i tre begynner det å bli på tide å finne frem pussesakene, for en trebåt vedlikeholder ikke seg selv.

Noen båter trenger timevis med pleie før sesongen. Andre er nesten vedlikeholdsfrie. Men uansett hva slags båt man har, er det mange som legger mye tid og penger på båten sin, for å kunne ha så mye glede som mulig av den gjennom en hel sesong. Tenk deg en hel sommer med fint vær… det er nesten en utopi i Skandinavia, men mirakler kan skje. Å få være på båttur hver helg sommeren igjennom er en drøm for mange. Hvis man ikke har båt selv, er man kanskje så heldig å ha venner eller familie som har båt. Blir du invitert på båttur en gang i ny og ne kan det være hyggelig å vise at man setter pris på gjestfriheten. Å bli invitert med på båt kan sammenlignes med å bli invitert hjem til noen på grillmiddag. Det er veldig hyggelig og det er ganske vanlig å ha med en gave til verten eller vertinnen i slike sammenhenger. Men hva gir man i gave til en som har båt?

Pølser på grill

Noen tips

Hvis det er snakk om en gammel båt, kan det hende at det er helt supert å gi bort pussesaker i gave. Det er mye på dette markedet som kan gjøre det lettere å pusse båten. Er det en ny båt, er kanskje ikke vedlikehold førsteprioritet, men hva med noe nytt interiør? Det kan være så enkelt som smarte kaffekopper med sugekopp under. Ingen vil vel fylle opp kaffekoppen for så å få den sølt ut igjen fordi koppen ikke vil stå stille på dekk! Tallerkener med smarte holdere for vinglass kan også være smart. Hvis glasset sitter fast på tallerkenen når man skal spise nygrillede pølser, trenger man ikke å streve med å holde glasset, eller lete etter plass for å sette det. En ypperlig gave for folk som liker å ta seg en matbit når man er ute på sjøen.

Det er noe helt spesielt med å kunne stupe eller hoppe fra båten når man er på vannet. Men det er ikke noe særlig å hoppe uti for så å finne ut at det egentlig var litt for kaldt. Et badetermometer løser problemet. Man kjenner seg selv best, og noen bader bare ikke før det har bikket 20 grader. Det er greit å ha temperaturen svart på hvitt før man kaster seg fra ripa.

Skal man slå på stortromma med en flott gave til båtfolket, er en bærbar grill et godt alternativ. Etter å ha tatt et bad, smaker ingenting bedre enn pølse og potetsalat. Gir du bort en fin grill til båten, er det rart om ikke sjansen øker for at du blir invitert med flere ganger i løpet av sommeren.